.

Het verhaal, The story

 

Als jonge onderzoekende ondernemer in het creatieve vak tekende ontwerper Robert Boon, begin jaren negentig, al zeer geoefend door het schilderen en tekenen in zijn jeugd, vlot en duidelijk schetsen voor opdrachtgevers. Hij ontdekte dat wanneer hij actief en met overgave werkte, het tekenen en schilderen eigenlijk als vanzelf ging. Daarnaast merkte hij ook dat alles wat je op dat moment leest, ziet, hoort en ervaart relevant is voor waar je mee bezig bent.

Vanuit deze achtergrond heeft hij zich op uiteenlopende werkplekken en ateliers verder ontwikkeld. Hij verbreedde zijn blikveld, deed nieuwe ideeën op en schaafde aan zijn techniek. Met een schatkamer aan beeldende mogelijkheden ontstonden begeerlijke schilderijen en objecten, die gretig aftrek vonden.
Kunst bood hem nieuwe kansen bij opdrachtgevers. Door werelden te combineren onderscheidde hij zich op een positieve manier, waarin ondernemerschap en creativiteit hand in hand gaan.
Vernieuwingsdrang is een van de eigenschappen van Robert, en de mogelijkheden zijn oneindig. Als hij het idee krijgt om in China te ondernemen, pakt hij de kans. Hij maakt zich de taal eigen, en schrijft tussen de bedrijven door, samen met anderen een chinees leerboek. Lange tijd pendelt hij heen en weer tussen twee werelden. In China is niets wat het lijkt, en het vergt de nodige training en ervaring om achter de schijn te kijken. Dat heeft zijn geest op een enorme manier verrijkt, en die betekenislagen sijpelen door in zijn werk.

Als rond 2010 economische omstandigheden de wereld stevig doen veranderen, is de altijd leergierige en wendbare Robert wederom in staat zichzelf te vernieuwen. Roeiend tegen de stroom in blijft hij structuren bevragen, en accepteert hij de vloeibaarheid van het bestaan. Immers is zijn gedachte; ‘welvaart en welzijn komen uiteindelijk altijd voort uit nieuwe ideeën, en leven is bewegen’.
Het verlangen naar vernieuwing en afwisseling is één van zijn drijfveren. Die keuzevrijheid heeft hem tot hier gebracht. Zijn leren lijkt nooit voorbij, en elke ontmoeting is voor hem een nieuw begin, en hij vergeet nooit dat hij steeds weer nieuwe keuzes kan maken. 

 

 


Is dat uiteindelijk niet de ultieme kunstenaarsgedachte?

Inmiddels heeft hij de voorspelbaarheid weer afgebroken door iets onverwachts te doen. Tijdens de lockdown van 2020 en 2021 reflecteerde hij op het verleden, en ontdekte hij een manier om de wereld als nieuw te zien. Het afdwalen in zijn geheugen bracht hem naar een volgend hoofdstuk. Mede geïnspireerd door zijn inmiddels volwassen kinderen en alles wat hen bezighoudt, legt hij zich op dit moment, naast het schilderen, toe op het maken van 3d-kunst, vaak in opdracht. Door gebruik te maken van reeds bestaande materialen projecteert hij het verleden in de toekomst. En zo is de cirkel rond…

 


Nieuwsgierig geworden? Maak gerust een afspraak, want de site laat maar een beperkt deel van het werk zien.

Van harte welkom.
Robert Boon